Khamis, 31 Disember 2009

Detik 2009...

Tanggal 31 disember 2009,jarum kecik jam ku menunjukkan 10.58 malam.tinggal beberapa jam lagi semua penduduk bumi,sekali lagi akan bertemu dengan tahun baru dan mengucapkan selamat datang kepada tahun yang baru...rasanya baru semalam aku menyambut tahun baru 2009..pejam celik pejam celik.tidur mkn tidur mkn..tanpa ku sedari aku berada dhujung tahun 2009..

Jadi dalam coretan ku ni kli..aku mau flashbacklah blik..apa ku buat spnjg taun ni...mmg taun ni byklah perubahan dlm hidupku..salah satunya alhamdulillah aku telah naik setapak.dari seorang pengganggur kepada seorang mahasiswa.insya,allah aku akan usaha untuk menggumpul sebanyak mana ilmu dari kesempatan yang masih ada ni.

dlm tahun ni jga..banyak juga pahit manis dalam hidupku..perkara happy ada sedih pun ada..salah satunya kesedihan yang aku mahupun family ku hadapi ialah..apabila insan yang kami sayangi iaitu nenek yang kami cintai telah kembali kerahmatullah.mmg sedih namun mmg itulah sudat suratan ilahi.yang hidup pasti kembali jga.dan kita sebagai yang masih hidup ini perlu ambil iktibar untuk memperbanyakkan lagi amalan.sebab ajal kita hanya allah sahaja yang tahu..kita hnya perlu bersedia shja..jadi tahun baru ni marilah sma2 kita tingkatkan amalan kita bkn nya dosa yang kita tingkatkan...umur taun demi tahun makin meningkt yang bayi akan menjadi kanak2,yang kanak2 akan menjadi remaja..yang remaja akan menjadi dewasa.dan dewasa akan menjadi tua..jdi mari kita fikirkan sejauh mana amalan kita ddunia ini.

jdi itu shaja yang ingin ku smpai pada post kli ini.bkn untuk berceramah tp untuk memberi peringatan shja.Mari kita smbut tahun baru dengan doa bkn dgn hiburan...

Sabtu, 19 Disember 2009

La..La.La....

Hmmmmmmmmmmmmmm...................Apa mau tulis aa...sblm aku mengarut dlm entry aku ni kli..aku ingin mengucapkan selamat menyambut taun baru kepada smua umat islam dan kepada bkn islam jg..mari kita doa sma2 agar mereka diberikan hidayah oleh allah s.w.t
dan sma2 jg kita doa,agar tahun ini membawa kepada tahun yg diberkati dan dredhai allah,di jauhi segala malapetaka.di tingkatkan lgi keimanan kita kepada allah s.wt.amin....

ok sdh...ehem2 alim kejap...hahahaha

baiklah..topik seterusnya pada hari berkisar tentang aktiviti harian ku sepanjang berada dperantauan ni..ceh...kunun..hahaha... Sebenarya teda jg crta ni..tp memandangkan atas permintaan ramai ..jdi jari jemari ku ni semakin ringan lah untuk mengetik2 papan kekunci latop ni...hahaha

mcm kebiasaan ari isnin smpai jumaat sesi pembelajaran berjalan dgn lancar.walaupun asgment menimbun mcm ba%^ tp aku cekalkan diri ini dalam menempuh apa jua cabaran dan rintangan..haiyaa.....what im saying ooo???sot..ahahaha

tp dlm bbrp minggu ni..class hanya smpai hari khamis jalah..bab byk cuti kena pada hari jummat...so sa horrayyy..!!!!hahaha...jumaat lepas birthday sultan selangor..pastu minggu ni awl muharam..pastu next week lgi krismas pastu next week lagi taun bru...wow..mantap kan..tp wlpun cuti melanda tp saya tidak dpt bercuti kerana on duty.mngerjakan asgment yg berlambak ni..tp sempat jglah jln....hehe..tp minggu nda tau lgi jalan kan ni..hope jlnlah..hahaha...nasib teda kawan aku yg sekor tu..klu nda comfirm jln jua ni...

apa lgi aaaaa...hmmm.... tu jalah...teda lgi mau crta..tunggu lah akan dtg lgi k..hahahaha...

Sabtu, 7 November 2009

Demonstrasi!!!!


org demo kmi sempat lgi bgmbr..haha..


Yeah!!!...after class kelmarin pg join dgn bdk2 yg len pg buat demonstrasi dkt jabatan pmbgunan mahasiswa...kira2 jam 11.30 gtulah demo tu bermula...berarak dri area hostel pg tmpt tu..aku dgn bbrp mamber yg lain..just tunggu dkt cafe area2 sna lah..mkn2 dlu bah..mlslah mau bgi penat diri ni mau patah blik pg sna..jdi smbut dorang jalah..mmg mantap lah demo tu..dgn bju merahnya..dgn kain ikat dkpla..mcm mau bersilat ja..hahahaha...demo ni bkn mau buat huru haralah..cuma mau pg antar memorendum dgn pihak atasan...mau tau pasal apa???pasal yuran kmi yg mahal tatap babi tu..aku pun sukunglah dgn demo tu..dan kira aku ni antra pengerak kpda demo tulah...wlpun bru lah join dorang buat demo ni..sptutnya dlm 5 hri ni sdh demo tu dbuat..tp hari last ni bru aku join..bab asal dorang buat aku ada classlah..lngsung nda tau ni dorang buat..jdi ndlah dpt ikut..bru tdi dpt join..tu pun last demo dorang buat arini...hahaha

semangat hbslah bah tdi...dgn slogan dorang tu.aku apalagi trus mulakan tugas jdi cameraman.hbs aku pg gmbr smua..hahaha..polis pun ada ni...tp apa dorang dpt buat..ramai bah tdi tu..spruh student turun...dorang tgk jalah smpai hbs tu demo hbs..hbs bgi memorendum tu..bersurailah smua...hrp2 pasni adalah tindakan dorang buat..klu teda jg..nah jgalah..plan bru comfirm kena buatlah..hahaha..bah mls lgi ku mau ckp cni ni..liat gmbr jalah kmu aaa...hahaaha.....

org kuat GMS ni..kena wanted ni geng..hahah..


konvoi motor lgi..tkt jpm ...hahah..



GMS(gerakan mahasiswa sedar)


penyerahan memorendum..



Khamis, 5 November 2009

Tazkirah

hahahaha....bkn gue mau bgi tazkirah kli ni aaa.....tu nanti bgi dblog aku yg stu....tp tu pun masih pikir2 lgi apa mau dbuat...hahaha....post tazkrah ni bkn apa...cuma bg crta dgn pembaca2 stia aku ni...tdi pgi masa class perundangan aku bgi tazkirah dlm class...tu ja pun..hahaha.....kmi asal class ni mesti kna bgi tazkirah d awl class..jdi minggu ni giliran aku yg bgi tazkirah...bgs buat awl..lain kli dgr org bgi tazkirah..hebatkan aku..hahaha

jdi dpendekkan crta...awl sdh lah ku prepair tazkirah yg ku mau bgi ni..cek dlm internetlah...mls mau pikir2 kan..tajuknya niat...tp aku bru buat tazkirah tu mlm sblum aku bgi tulah...hahahaha....blank ni mau ckp apa..bah sblm ni nda pnh kan bgi tazkirah...pling2 pun ckp gtu ja...ni kli dpn class..nah rasain lah...tp ku buat maintain ja..mcm nda besakan...entam jalah...buat2 steady...hahahhaha..((tarang2 pucat sdh..))hahaha...

jdi aku bgilah ni....siap baca hadis lgi ni..tp ayat aku itu2 ja...mau ktwa jg ku...teda pa2 ni mau dckp..jdi ulang2 jalah.....hahahaha....tp ada stu ayat yg aku silap ckp tdi...aku mau ckp klu kita bru niat mau buat dosa tu..kita ndakan dpt dosa...tp klu kita buat dosa tu bru lah dpt dosa..tp aku lain pla ckp...(gara2 bergegr bah ni..haha)aku ckp klu kita buat dosa kita ndakan dpt dosa..nah terus meninguk lecturer tu...yg len ktwa..hahaahaha......kuyak ku..tp trus aku kasi btl lah...hahaha

jdi selamat lah aku....pasni aku tgl dgr org bgi tazkirah lah..nda pyh lgi pikir2 mau mengarut dlm tzkirah...hahaha...

k tu jalah kli ni...class full gila...haha..to my frenz zafiqah n len2..sorry aaa nda dpt jln2 sma kmu aritu...class ku full gila...len kli lah kita jln lgi k...k daaa

Rabu, 21 Oktober 2009

Jom Mulih.....


adei....Pagi ni mau blik sdh..haiyaaa...mlsnya gue....awal lgi flight,paksalah bgn awl
(tropot slalu bgn lmbt...hahahaha..)...ndapalah kan...mau meneruskan perjuangan...exam yg lalu kluar sdh resultnya..alhamdulillah ok jua result ku tu...capai jg apa yg ku ckp2 sblum exam tukan.....ehem2...kambang ni idung eh...hahahaha....mau kasi nek lgi biar menangis org tinguk rsult ku tu..hahaha..GO GO MALLL!!!! (syok sndiri org ni tau..hahaha)

lma sdh kan aku nda updte blog ku ni after nenek ku meninggal tu...aku kira mau updte jg..tp nda pndi jdi ni mau menulis...kira mau bgi masuk lagu..tp nda jg...jari ni berat bah mau menulis..ntahlah mau ckp jari ni pki cincin tembaga nda jg...malas bah tukan..hahaha..ni pun bab mau mulih...jdi rjin2 lah menaip..bab pasni nda tau lagi dpt on9 slalu mcm ni..hehe...tp talur jg ku nikan..orang slalu 0n9 slalu update ni nda pla..hahahaha

jdi tu jalah mau tulis...mau tdur jap sblum mau blik ni..insya,allah ada masa gue akan bgi masuk lagu dlm blog ni untuk kalian download k...arios...nek kapal lagi..haish...hahahaha

Isnin, 5 Oktober 2009

Al fatihah...

Hari ini tanggal 5 bln 10 ...masuklah hari ketujuh aku dan keluarga ku kehilangan insan yang kami sayangi..semoga rohnya dcucuri rahmat dan digolongkan dkalangan org2 yg soleh dan solehah,mukmin dan mukminat,..amin...insya,allah...

Halimah binti baharuddin...insan yg paling dkasihi dan dcintai...merupakan permata yg hilang bagi keluarga kami..namun hidup mesti dteruskan..yang telah pergi tetap akan pergi...kita yang hidup ini mesti meneruskan hidup....29.9.2009 bersamaan 10 syawal..tarikh pemergian yang bakal dingati hinggi bila2....

kepada yang membaca post ku ni kali..marilah sedekahkan kepada arwah nenek ku al-fatihah....

Ahad, 20 September 2009

salam eid


Selamat hari raya kepada saudara serta saudari

setahun hanya sekali merayakan hari yg mulia ini...jeng...jeng....

hahahahaha,.....alhamdulillah setelah sebulan kita berpuasa...akhirnya ia melabuhkan tirainya dan syawal pla menjelma...cewah mcm lirik lagulh pla....hahaha...tp sebulan kah jua kita posa aaaa.....29 ari jakan....kira jua bah tukan.....harap2 puasa yang telah kita tinggal kan ni membawa sejuta makna kepada kita...mendapat keredhaaan allah dan mendpat ganjaran berlipat kli ganda..amin....insyallah sma2 kita berdoa agar kita dpertemukan dgn bulan yg penuh barakhah ini dtaun yg akan dtg....

tp taun ni nda ku dpt posa drmh tua...haiyaaa..apa nda 19 blik...besoknya raya sdh..pok2 isninlah raya ni..dpt jg posa drmh lagikan..tp malangnya kelender sdh menunjukkan besoknya raya..jdi apa blh buat....raya drmh pun jdilah...


first raya mcm besa pg masjid.pastu hbs smu...blik slm2 dgn fmily....pastu makan bgi meletup perut hahahah.....pas smbung lgi meletupkan perut dkg....hahahaha........siok lah dpt jumpa smua.....gue lgi bru blikkan.....hahaha...

pastu petangnya pla aku pg kuburan with my mum.....mau ujan ni tem tu...skli ku baca yassin ujan turun.......tp syukur kejap n nda kuatlah..klu kuat mandi ujan lah ku membaca yassin....hahahahh.............


ujan ni skrg kurang trus org beraya.....jdi sapa2 yg berminat mau beraya rmh gue...dtglah keteratak 22 dkg surati papar k....klu nda tau...LU PIKIRLAH SENDIRI!!!...hahahaha....

jdi dikesempatan ini....gue selaku penulis blog yg kilie2...ingin memohon maaf dri hujung rambut ku ni smpailah hujung ibu jari ku yg hensem ni(hahaha...)datas segala kesilapan yg penah gue buat...slh kah dlm penulisan gue..penah terkasar bhsa kah...atau menyakitkan ati pembaca k...

(sebagai cth gosip2 yang agak pedas cikit kepda individu tertentu..hahaha)dan tidak lupa jg dkesempatan ini...gue ingin memohon sedikit ang pau bagi bertujuan memberi kepada gue...hahahahah.....jdi 0-0 ah....klu aku ada score 1 2 gol tu..harap dpt ditepislah agar tidak gol k...hahaha...jdi samat menyambut hari raya aidilfitri maaaf zahir dan batin....pesanan jgn mkn byk k....jga kesihatan bkn main radak ja mkn tu k....klu ada kuih raya tu bgi2 lah aku k...jan luki2...timbak kmu nanti...hahaha...k tu ja...nanti ada kesempatan gue akan menulis lgi blog gue ni..k chow

SEPATAH KATA ARINI :RADAK bermaksud men hentam ja..k tu ja..hahahaha

Rabu, 16 September 2009

Yahooo!!!!finally finish

ni suasana tem exam...ni blum ramai lagi.


yeah!!!!akhirnya hbis jua exam final ku..gila.. last paper ni balik2 pikir mau hbis ja...bknnya mengapal....hahahaha...bah apa nda org len byk sdh hbis,jdi focus tu kurang terus bah..mana men mercun lagi..bom sna bom cni..mcm berperang..klu betul2 kena serang mcm saudara kita dpalestine tu bru dorang taukan...

last paper tdi fiqh ibadah...fuh mmg mencabar gila ni mau mengapal tem2 mau raya n cuti ni....nda saya tipu tau....tp syukur lah sa dpt jwb jua tdi...wlpun menggunakan kepakaran sendiri untuk mengarut...hahaha.....kluar jualah smua yg aku target tp target pun bkn tau apa jwpnnya....baca soalan sem lepas ja.cari jwpnnya teda...hahahaha....tp tu jalah pnya aku kecewa tdi...ada jglah soalan nda dpt jawab..bkn apa aku yg malas mau baca tau tjuk tu wlpun tau mesti ada masuk pnya soalan tu..bab ku kira mau ignore ja soalan tu..bab cukup sdh 3 soalan ja jwbkan..tp dpanjangkan crita((selalu dpendekkan crta ni pnjg pla..hahah))...stu soalan ni yg ku mau buat tulah...nda cukuplah pla soalan dlmnya...trus dtg lecturer ku tu..skli dia bgtau cancel tu soalan..jwb soalan seterusnya...nah dengan maka itu kecewalah gue...tp nasib jglah ku ada baca soaln2 tu cikit...dpt jg mengarut dlm tu...hahahahah.........harap2lah pointer ku sem ni ok..doakan aaaa......carry mark pun ok2 jua...susah jua kan mau ckp..hahaha..prasan bos ank ni!!!,...hahahah


org mengapal aku sempat lgi curi2 ambil gmbr...hahaha


.byk lgi cita ku tem exam ni....asal ja ada paper comfirm ada crta...hahaha...tp nantilah gue bgi crta k...skrg gue mau memerdekakan diri dulu...mau enjoy genk...mau raya lgi....pg shuping dulu..YAhoo!!!!!jan jeles ar.......klu jeles bgus masuk dlm baldi lah minum air dlm tu byk2 k...hahahahaha.......

mmg ramai lah org shuping cni ni....gila mcm apa ja...org ja smua.....thn2 ja bjln...tp biarlah yg penting gue mau shuping..kena lgi murah kan...nah siaplah...hahah...
klah tu jalah...raya raya jgkan...tp jan lupa mengejar mlm lailatul qadar n cri phla dbln ramadhan ni.....jan ikut aku...truk aku puasa taun ni...iskh2....ngapa ko ni mal...hahahah...bah tu ja......mari mengayau kitani!!!!!!!

Jumaat, 28 Ogos 2009

Final!!!

wow....exam final sa nda lma lgi tau....tp gue mcm cool semacam ja ni...napa tu aa.....mau ckp subject senang nda jg...perlu jg kepada hafalan...hmmmm....mgkn hflan ku byk sdh bah kan...hahaahah.....teda bah nda jg mantain btl ni...ada jg tkt...mau struggle lah ni...mau kasi dpt tu dekan....insya,allah doakan aaa.....

hmmm...tp sa nda puas atilah...wlpun arini merupakan last week bljr...tp masih jg ada asgment..ada yg bru kena bgi lgi tu...apalah bah tu...haiyaaa byk songgeh btl lecturer ku ni...tp ndapalah yg penting gue dpt mrkh byk....hahahahhaha...

tdi pun sempat lgi buat presentation..bygkan tu...last2 minute bah....kena suruh buat rngks2 lgi tu..haiyaa....jdi tem turn aku tu..aku ckplah saya akan bentangkan secara ringkas...nah lecter ni pun suruh lah rgks2...nah gue bgi ringkas trus...tp padatlah..dpt markah lebih....hahahah....

jdi gue mgkn dlm 3 minggu ni nda update blog lah...tp mgkn update jualah klu gue ada masa...bab jadual gue agak memuaskan lah...nda trlalu fit..jdi rileks cikitlah..dpt hafal byk2 kan...ceh byk hfl kah???byk tidur wang..hahahahaha....
bah klah tu ja...ini pun dpt on9 bab line kuat..melekat truslah dpt cmptr...wlpun mau dkt2 buka posa sdh...hahaha...arini aku pg kirim bli roti john....sedappp..!!!jan jeles arr....hahahaha....klah samat berbuka posa smua...mkn jan byk2....

Happy Birthday Myspace Comments


eh sblum aku tlupa aku ingin wish to my frenz DIRZA N AZIRAH DARASIK....HAPPY BELATED DAY MY FRENZ!!!...tua sdh kmu tau...cepat2lah kawin...hahah.terutama ag dirza tu ...cpt2lah....nadia ready sdh tu...hahah..Sorry lah lmbt wish bz genk..patut wish 24 aritukan..lmbt brp ari ku tau..sorry2...hehe..klah thats all...tataaaa....

Ahad, 23 Ogos 2009

RAMADHAN KAREEM IS BACK





YAHOOOOOO!!!!!
AHLAN WASAHLAN YA RAMADHAN.....

Aiseh yahooo ker yahiiii ni.....hahahahaha....mgkn setengah org yahiii lah...bah posa dtgkan....smua mls mau posa.....tp klu raya nanti dorang lah pling happy gila ni mengalahkan kanak2 yang nda posa ni...haahahaha

arini brulah aku ada masa mau mencoret sedikit dblog ku ni...bkn apa exam final mau dkt sdh....lgstu mau dkt2 final ni bknnya ada cuti study week...byk class adalah...midterm pun bru kena buat...ada asigment bru kena bgi...haiyaaa...paning ooo...mcm jua pengurusan dorang ni....nama ja minta dnek taraf..tp blum nmpk lgi standard dorang mau nek taraf....fuh macam ahli diplomatik pla ku nikan....hahahahaha.....jdi sma2lah undi aku ah....comfirm maju ngra setaraf kpla hotak ni..hahahaha

jdi dbulan ramadhan yang mubarakh ni....fist of all aku mau mohon maaflah kepada ibu bapa ku,my siblings...and all my friends..sekiranya aku ada buat salah sma kmu smua k...posa ni bgs minta maaf...jdi byk jua pahala kitakan....hehehe....

Hari pertama posa ku dtmpt bljr ku ni...hnya bersahurkan bun harga 60 sen ja..wow dietkah mal????hahahaha...ndalah bkn diet bah....malas ku mau mkn ...bab tgh mlmnya aku sdh mkn byk...jdi itukah yg dnamakan diet?semestinya bknkan...hahahahahahaha....jdi pas sahur n smbhyg aku pun terus melabuhkan tubuh ku ni ddada katil..mantap jua bhsa ku ni ah..bru ku tau....hahahah....trus aku pun dbuai mimpi hinggalah matahari mau smpai tgh2...hahahaha...kira2 zohor gtu pas smbhyg aku pun pg lah cafe ni...ooooppppssss!!!!...cafe????? aku nda posakah???hahahaahha...posa bah...wajib tu liau...aku mau pg on9 ja bah....nda slhkan...bkn pg mkn pun...mkn karan jalah,.....hahahahah...

spttnya aku ada class ptg bah tem ni....tp alhamdulillah batal..klu nda comfirm jua ku nda dtg..hahahaha..bah bkn apa ptut arini cutilah bah...janlah kcu masa pljr bercutikan...ini buat jua......lama lagi tu classnya...dri jam 2 smpai 6 ...apalah bah tu....mau bljr apa tu...bljr ngurat kli aaa.....hahhahhaha........syukul lah teda...dpt jg ku membebel dblog ku yg indah ni...hahahaha

jdi tgl seminggu lagilah ku mau exam.....doakan lah aaa aku dpt jawab smua soalan final ku....aku trget dekan ni...pewit c aqmal target dekan bah.....malaslah...hahahaha(tiru ayat bini ni...hahahahaha)....jdi doakan lah aaaa.....aku cuba sedaya upayaku..ceh..hahahah

aku kira mau cita pasal aku pg indon bah aritu...tp memandangkan cbuk...jdi kira lapuk sdh cita tu...aku hnya mampu ungkapkan....MMG BEST WOOOO PG INDON..kangen banget gue dgn indon....bila lgi ya kayanya gue mau kesana...hahahah..blh juakah ku ckp indon???atau hambur???hahahhahaha..insya,allah nantilah ku bgi tgk gmbr ja aa...biarlah kmu jeles...hahaha..


aaaa....inilah kwn ku putitz....ramai peminat ni...hahaha


pastu dlm minggu ni jua....kawan2 ku rmai yg cuti...aku ja nda cuti...bab kmi awal sdh cuti...len cuti kmi ni dri dorang..jdi kwn ku yg bernama putitz airlines bkn nama sebenar ni dgn bek hatinya dtglah ke tmpt ku ni...bkn stay cnilah...stay tmpt len...tmpt ku nda blh....riuh genk skrg rmh tmpt ku tgl ni..tunggulah ku tendang2 dulu dorang aaaa....bru ku bawa ko stay cni...hahahah...pendek crita kmi plan lah mau jln ni....aku pun joinlah.sian jua dgn kawan ku yg sekor ni...dtg jauh2 ndakan duduk terperap d bilik ukm abg parisnya tukan..jdi aku pun bwalah dia jln dgn kwn ku yg um ni...merangkap tutttt c putitz ni....ehem2....cita panas ni tau....blh meletup gosip ku ni kli..hahahaha...astaghfirullah..mal...mal..posa pun ko mau bergosip...iskh2...mengalahkan mak cik nyit nyut ko ni mal....hahahahhaha....bkn bergosip bah ni sja ja mau berkongsi crta...kan kan putitz....ya bilang...hahahahahah..lgpun bkn ku bercakap...aku tulis ja pun...hahahahahha


jeng2 sapa kah gerangannya wanita tersebut...hahaha..


aaa inilah awek putitz yg ku mksudkan tu...agak2 sapa ni aa.....hahahaaahah.


jdi kiranya 2 kli jalah ku dpt jln ma cputitz ni..jln pun tmpt sma jua...plan yg drancang nda jua jdi...apalah tutttt c putitz tukan....nasib ada buah ati ko..nda ku timbak2 ko..hahaha....tp mmg bhgialah mereka berdua spnjg cuti sem ni kli...jiwang gila ni...pewitttt...siap jln privasi lagi nda bgtau....ishk2..sah lah dorang ni berpacarankan..SAPA SOKONG AKU ANGKAT TGN ?????HAHAHAHAHAHAHAH.....tp dorang ni benci jua ku..nda mengaku ni..sedangkan nyata dan sah sdh bah dorang tu Bertitle kan ccc......jdi kepada putitz n bdk sem1 um yg bernama A bkn nama sebenar..minta maaf ya kerna mengosip kalian.....bkn gue yg mau tulis ni cita tp kalian yang memaksa gue menulisnya...hahaha.....mcm sa buat btl2kan...ambik kmu....hahaha....

sdhlah tukan ku gosip pasal dorang...tkt menangis pla minah sorang tu...ntah2 bkn minah tu jua menangis...silap2 kayu bakau tu pun menangis...hahahahahha......

oleh itu.....saya mengucapkan selamat berbahagia to my prenzzz putitzz...smoga kembangkanlah bnga yg korang semai tu aaaa....semai bgs2 biar ia mekar dtaman alwantitzz...hahahahahaha........

hmmm...pastu mau cita apa lgi aaa....owh ya tu minah um yang ku kasihi,tunggu sem dpnlah aaa...bru kita pg men roller coaster tu aaa....ko kumpul dlu duit byk2 bru spend sa aaa....hahaha....nda pndi2 hbis jua ku mengosip dorang ni...hahahaha.....tp insya,allah aku akan buat stu tajuk nanti khas untuk pasangan kekasih ni aaa...nantikan ja...hahahaha

jdi thats all for today,ikutkan byk lgi ku mau cita ni......tp sdh ku pendekkan critanya dlm stu post ja.hahaha...jdi update sterusnya mgkn lama lgilah..bcoz i want to focus with my exam....insya,allah ada masa ku updatelah..jdi kpd smua posa aaa....jan nda posa...mkn tem buka tu janlah berabis....biar cikit....nanti dpt pg smbhyg terawikh...mkn panuh2 nanti dtg lah pla mls mau smbhyg kan...jdi biar sederhana....pas smbhyg bru lah kita ngap smpai kambungkah.malatup pun blh k..hahaha....

(lmbt publish jua ni...ptut ari sbtu tp publish pgi ahad....bab mslh line...hahaha...)

Rabu, 29 Julai 2009

Yahooo!!!!!

Yes!!!yes!!!!lets go holiday!!!!...hahahahahaha........hari ni aku mau blik sabah......smbil2 tgh tunggu time mau masuk kapal ni...sempat jualah jari jemari ku ni mencoret sedikit datas blog ku yg agak gila cikit ni...hahahahaha......

napa ku blik aaaa????mau ckp cuti blum lgi,mau dkt final adalah...hahahaha.....hmmm mau ckp cuti h1n1 pun nda jua...masih bebas drpd najis mukhalazah tu....blik pasal apa ku aaa......hahahahaha.......blik pasal mau pg holidaylah bah apa lgi...escape class ku seminggu ni...mau pg indon....waduh2 mau jdi org indon sih gue ni....jan jeles aaa pada sapa yang baca ni....yg mau kirim tu cpt2 lah call gue k..sblum gue berangkt ni bsok..hahahah...tp sblum jln pg indon ni mesti pg bejarum dulu.....tkt kena tu babi kan.....jdi sbgai langkah2 bjga.kenalah bejarum kan......babi babi kenapalah ko babi aaa........tulah org kafir ni,bru dorang tau sapa yang berkuasa ddunia ni....ni bru cikit allah bagi tunjuk...tp masih jua degilkan....

hmmmm......smbil2 ku menghilangkan keboringan d mcd ((jan jeles arrr..hahaha)),aku mau bgi cita jualah..pasal kelmarin...sempat jualah ku join buat tugasan asigment aku kelmarin...buat pun last minute sdhkan...bah ktua lmbt jlnkan...jdi kuli ikut jalah..klu aku ktua..awl2 lgi siap tukan,...hahhaha.....tugasan kmi tu pg buat kerja amal d bumi palestine...eh bkn sna...mun sna allahuakhbar jihad.....hehe...pg buat kerja amal d aman palestine area2 dkt tmpt kmi bljr nilah.....tpkan mau juaku pg palestine tu...jihad tu...sapa nda maukan..tp ndapalah aku buat kerja amal d aman palestine ni pun kira bpahala juakan.....aminnn..

tgh hari tu kmi btolak kesana....class ptg jam 230 escapelah bah apalgi.....lgpun aku sdh buat presentation untuk subjek tukan...jdi escape pun blhlah....hahaha...jdi jln lah kmi ni..aman palestine tu dkt bangi jdi tmpt tu first timelh ku pg..hehehe....smart ni bndr dia....bndr trancg lah.......sblum kmi pg sna...kmi singgah dulu cri cyber cafe....gla sna tu cyber cafe pun teda...majulah tu???bgs lgi dpapar kli,bertimbun cyber cafe....hahahah...tp sngka bek lah..mgkn stiap rmh tu ada internet sdhkan..bah org kaya2.....jdi pastu singgah mkn jap...hbs mkn kmi truskan perjalanan...jauh ni masuk dlm ingt dktlah...rupanya dlm lgi..lgstu ingt bgunanlah ni tmptnya ni..rumahnya dkawasan perumahan..tp besarlah rmh tu...masuk ja sna ...mmg aman lah tmpt tu...damai ni...hahahah..masuk ja kluar sorang awek bertudung labuh....fuh lawa....hahaha...ehem bos jan marah ah...ckp ja tu...hahahahaa......pastu cita2 jap lah..perkenalkan diri...trus pastu dia terangkan lah apa yg patut kmi buat dsna tu....bgslah tmpt tu...dia trima ja sapa2 yang mau volunteer mau buat kerja sna...dia bgtau ada 2 kerja...stu kerja ntah apa tu....yang pnting kerja menaip n tlpn2lah....aku awl2 lgi tolak....bgi kawan ku sorang tu..dia biasa sdhkan...jdi kmi yang 2 ekor ni...kena bgi kerja len...mau tau apa kerja kmi buat tu...mmg mantap lah.....tp mmg sdh kami tbyg jualah apa kerja yang bakal kami kena bgi...iaitu kerja menyusun n mengemas barang....hahahaha...gila punya semak bilik tu...penuh dgn barang2 aman palestine ni..byk ni lawa2...aish tahan2 hati ja mau ambil...mau mintak tkt pla mau mintak...sndiri yang rugilah kan...hahahaha.....mmg penatlah buat kerja tu..smpai bju aku pun basah ni...pastu putih2 lgi tu.....heran ku napa wana putih tu...mgkn bju wana itam kan........

tp kerja ku skjp jalah..hbs angkt2 tu..aku trus mulakan sesi take a photo...aku kan photographer bgi kumpulan tu..so kena jlnkan tgs...lgpun penting sbgai bukti yang kmi buat dsna tu...mun nda,nda ustajah tu pcya nanti.....wlpun penat buat kerja tu..tp mmg sioklah....enjoy ni.....dorang kakak tu pun bek n sporting..siap blikan kmi mknan lgi...tp kmi dgn malunya minum ja....skli lgi rugilh sorang2....hahahaha....blik ja dri aman palestine tu singgah jap pg mkn.....tinguk nda mau mkn kunun..skli mkn jua...dasar pemalu btl...hahahaha

pas ja tu kmi pun pulang....blk2 ja trus ku tido..tp tido jap ja..pastu buat assignment lgi...gila paning eh tulis jawi ni...hahahah...sblum ku jln ni siap sdhlah ku buat smua....asigment pun sattle sdh..cuma tu jalah..byklah midterm aku miss this week..lantaklah...hahahah

k tu jalah ku mua cita...mau cek in dulu.....yahooo...lets go to bandung......hahahaha..gmbr nanti ja aaaa......

Jumaat, 24 Julai 2009

Midterm time!!!!


Waduh2 this week aku ada bz cikitlah...smpai dorang wan pun tnya2 mana ku pg seminggu ni..bah slalu aku lepak tmpt bilik dorang kan...tp minggu ni nda pla...bkn apa cbuk study bah....byk midterm..skli liat mana da jua byk midterm...this week only 2 subjek buat midterm....yg len ada yg batal...eee geram tau....hahahaah......urang smgt sdh bljr2 skli batal....paksa lagi magapal blik ni...ndapa2....ada masih bgi kukuh hafalan lagi...harap2lah carry mark ku nanti tinggi n bek...doakan aaa...amin....hehehe...

minggu depan abrulah bertimbun midterm..adei paning2 lah ni.....tp rabu dpn aku akan blik ke tnh air ku....YAHOOOO.....time ti holiday...hahahaha...tp ni bkn cuti kena bgi..cuti buat2...hahaha..jdi byklah ku miss class ni...lapan hari ponteng....smata2 mau pg melancong ja..sggp kan aku ni...hahaha...midterm pun adalah ku miss ni..ndapalah blh ulang...hehehe...tp sblum ku mau kluar dri penjara tmpt ku bljr ni..aku kena minta permohonan 6 org pnsyarah ku nilah....bru sorang stuju...hahaha..len blum ku jmpa..minggu dpn nilah jumpa..arap2 smua sokong...heheh

owh ya sblum ku bgi tamat cita ku ni kli..aku mau citalah mcm mana ku bljr tuk midterm nikan...aku rasa mcm steady ja ku bljr ni...nda jg ku byk mengapal.....byk paham ja.....hehehe....mls ku mau kasi skit kpla ku ni....jdi phm2 jalah..apal2 cikit ja..yg len buat ayat sndiri...hehehe....tdi punya midtermlah lucu ni...byk sdh kmi mengapal nikan....apal2 ..skli masuk class bljr dulu lah jap..pastu bru ustat ku tu bgi midterm...skli liat midterm punyalah senang.....teda bah dlm skop hafalan...fhaman ja...dia surih translate ja dri bhsa arab pg melayu...lucukan...hahaha...tp susah jualah...dia uji kefahamn pasal tajuk tu.alhamdulillah aku phm smua...heheh....susah jg pljr cemerlang nikan...hahaha...doakan yer....hahaha..aminnn skli lagi...hahaha

bah tu jalah..aku mau study dulu...study lah kli tarang2 bym ....hahaha....rehatkan otak dulu...minggu dpn lagi byk..hahaha...k chow...

Sabtu, 18 Julai 2009

Mari berenang!!!!

Minggu ni merupakan minggu konvokesyen bagi tmpt ku bljr ni....jdi minggu ni ada bz cikitlah...bkn aku yg bz..lecturer yang bz...aku bz tido ja
hahahahahaa...tp tedalah minggu ni kira memenatkan jualah..byk asignment mesti hntr..nasiblah aku sorang mahasiswa yang komitmen,berdedikasi apa lgi ...smualah...hahahahaha...

minggu ni jua aku buat presentation untuk subjek bm...kena bersajak bos....sdhlah nda ready..bah ingt mula2 tu lecturer mau bgi tjuk bru..rupanya masih guna yang lama..nah nda prepared lah...mula2 ku mau present dgn alunan muzik...ala ala jiwang lah...hahah...tp ku liat kwn2 ku pun nda ready...so i decided use my vokal only lah...hahhaha......mcm ja menyanyikan..hahaha..jdi ku buatlah...sdh lah ku nda pernah bersajak....gali2 sa tau dgr org bersajak ni...jdi apa blh buat..entam jalah...klu nda tedalah markah kan...hhahaha....

hmmmm..... apa lgi ku mau cita aaaaa......hmmm minggu ni jua,byk org bjualan lah sekitar kediaman kami ni...mmg jdi adat time konvo...byklah gerai2 buka...nah jdi mcm2lah benda yang djual...tp byk2 tu aku byk beli mknan n beg latop....tu jalh...hehehe....puas atilah aku dpt minta kurang lgi tu beg latop...hehehe

pastu khamis bru2 ni...ada perasmian konvo n ekstival...nama festival konvo kmi tu...ramai jualah dtg...pastu ada perasmian lgu bru untuk tmpt bljr ku ni....lucu jua...bru lah buat...hahahah....pastu mlm jumaat tu ada pertandingan nasyd antra u u n kolej2...mcm2 lah sora blh dgr...ada sora burung pipit...burung kakak tua...smua ada...hahahah..tp yg ku nda puas ati..adalah sbuah kolej ni....aish blh2 dia tiru lagu nasyid skul aku..nda guna btl...mcm ku mau timbak ja...pengikut btl..nasiblah nda menang mun nda sa antam tu....hahaha

pemenang prtndingan nasyid tu mcm besalah...tuan rmh yg buatlah....gila dorang ni nsyid pun pki gitar...apalah bah tu....mcm nda tau hukum ja dorang ni....klu ku kluarkan.tdiam nanti dorang...hahaaha

aku nikan tajuk berenang tp cita len..apa bah ku ni....sot2 sdhkan...hahahah
tp mmg ada kaitanlah..sja ja bgi intro2 tu...hahahahah

sabtu ni kmi ada kokurikulum...aku ingt teda.rupanya ada...nah minggu ni kmi ptt buat praktikal atas air...water confident nmanya..mau uji keyakinan dlm air bah tu..jdi group aku kena ptg...syukur jualah ptg..nda jua ganggu plan aku...hahahaha.....tem tu ada konvo jua....kira budu jua dorang ni buat pun tem ada mjlis.....mcm teda ari len pla..tp ndapalah siok jua....hehe...

sblm ku cita psl berenang2 ni...aku mau kasi cita pasal sblh pginya...heheh...my pren yang d um plan mau dtg tmpt ku ni...bkn dorang plan..aku yg suruh dorang dtg...hahahah........jdi comfirm lah dorang dtg..jdi aku dgn bek hatinya pglah ambil dorng dkt perhentian lrt...sana ja bkn pg um ah...hahaha..aku pg ambil dorang nek keta...fuh first time ku drive dkl ni...hahaha...len jualah rasanya driving tdi...bah lama sdh nda drive kan..mcm len2 ni..tp oklah...siok jua..tp blm jln atas highway lgilah...highway nanti2lah..blum ingt lgi jln2 cni ni...haahahaha......

kwn ku pun tkjt ku bwa keta...hahahah....bikin panas tu kwn ku cwana tu...dia blang mcm nda dia pcya ku bwa kreta..ktwa2 lgi tu...mcm ku mau timbak ja...hahahaha...nasib aku bek...hahhah...

smpai ja tu ku bwa2 dorang jlnlah...ada jglah dorang bli...pastu aku antar dorang blik...antr pg dpn pintu pgr ja pun...blik sndiri lah kmu...hahaha

senyum konon tarang2 muka tkt smua


hbs ja gtu..dlm jam 4 gtu..aku pg praktikal koku ku tu...fuh masuk air bos....mula2 tu tkt jua...tp apa jua mau dtktkan...pki life jacket jua..hahaha...mask ja air tu...cikit2 turun...mula paras lutut trus paha..yang kmi ni masuk trus..pompuan tkt2..hahah...ada sorang kwn pompuan ku...nah bertriak2 dia...lucu jua tgk gaya dia tu...kmi kena suruh buat cara baringkan atas air...nah sapa nda tkut...aku mula2 tu tem masuk air tkt2 jualah masa pg dlm cikit tukan..bah kaki nda cecah tanah..len jg rasnya tu...tp skli buat...siok pla...hahaha

nilah ragam bdk2 tgh berenang....hehehe


trus buat teknik baring tu....siok ooo....tdur2 lgi ku tdi...hahaha..punya tambirang...hahaha...pastu coach tu pg tarik aku cara mengejut lgi...nah tglm lah ku..tp aku steady ja...mana bleh gabra benda tu..klu nda nah panik lah tu....pastu aku pg buat lgi ma coach tu...hahaha...ganas kan aku....hahahahaha....

pas ja hbis tu..citanya bliklah..basah2 lgi tu...yg lucunya kmi nek moto 3 org....hahahaha....besar2 ku ni pun blh muat jg ah nek moto tu...nda ku pcya...hahaahh......tp ndalah kmi nek moto bertiga smpai hostel smpai dkt kafe ja..pastu jln kakilah..nah org pun tgk2 ja kmi...basah2 kan..hahahaha....

penat jualah berenang2 tu..ni pun masih lagi penat2...ndapalah...pglmn pertama..siok ni...pasni byk lgi praktikal yang kmi kena buat...i can wait to bkayak ooo....hehehe...k hbis cita...mau study dulu midterm byk next week...


Selasa, 14 Julai 2009

Aku dlm Delima!!!

adui pening ku ni tau.....mana satu mau pilih ni....pening...pening......ya,allah bagilah ku petunjuk....

malas mau tulis pnjg2...pening btl...hahhaha.doakan ja k...

Ahad, 5 Julai 2009

Dating?????

ffuh panas..panas..panas tau tajuk ku ni kli...hahahaha.....blh mati kita ni klu bini baca...hahahaha...teda bah bkn dating bah....aku pg jalan sma kawan ku bah jumaat baru2 ni....dia bru blik dri mesir kan..jadi singgah kl jap...mgkn dia rindu sma aku bah tukan..tulah singgah...hahahah...btl kah tu cik japikah??ko rindu akukah??hahahahaah

mula2 tu mls jg ku mau jln..tp memmandangkan aritu merupakan ari tua ku...jdi ku jln lah bagi memungut cukai2 hadiah dri dorang...hahahahaha......owh ya bfore i forget...i want to say thanks a lot to all who wish for my birthday in 3 july...expecially to my luvly parents,sibling and my tuuutttt n all my friends....hahahaha.....nanti ku pungut smua hadiah dri kmu smua aaaa.....haahahahaha....

oi orang atas...trip2 pla ckp org putih ah....antam ko nanti...hahahahah..

ok berbalik kepada topik perbincangan kita pada hari ini,ptg pas jumaat tu aku bersiap sdialah ni mau jln.....tp masih blum comfirm bab ptg tu kununnya fakulti aku ada buat progrm motivasi....haiyaaaa dorang ni tau sdh org mau blik dia buat lgikan...ndakah talur tu...mcm ja teda masa len lgi......tp aku dgn nekad senekadnya ndakan pegi motivasi tu...hahahah....bab ku rasakan teda jg pa2 tu....bek aku pg jumpa kwn aku lgi best...hahahahaha.........

jdi jam 3 gtu aku mulakanlah perjalanan ku..mula2 ingt dmasjid india sklinya bukit bintang...haiyaaa ingt dkt lah ni skli tgk mau jg 2 kli nek train...sdhlah first train tu penuh..paksa lagi tunggu next train....smpai ja aku dbukit bintang tu....mau2 dkt jam 6 jualah...lma kan.......jauh perjalanan ku tu...luas jualah pemandangan ...byk jglah ku nmpk ragam2 org2...ada yg pki topeng...selesma babs kan...hahahah.....ada org buta...mcm2lah......

pastu mision aku setrusnya mau jejak dmana czafiqah ni tgl....dia nda tau jlnkan...tkt dia mau turun...mau jg tunggu abg dia ni....hhahaah..jdi aku crilah hotel dia ni...paning jua bos...byk btl hotel dbukit bintang tu....aku tnya ada stu kedai ni....blh2 dua nda tau..palui punya org..nama ja kerja area sna...hotel malaysia pun nda tau....jdi aku tpaksalah cri sndiri....aku kasi besar mata ku besar2 alhamdulillah jumpa jualah...klu nda nda tjumpa tu ma dang zaf tu....

tp yg dang zaf sorang ni skli ku tlpn dia tidur blik rupanya ...ingt nda dia tido blik...rupa2nya tido blik....aku kurik mata ko tu nanti zaf....hahahah...nda dia pcya ni aku smpai sdh....zaf...zaf....hahahahahaha

dpendekkan crita jumpalah sdh kmi ni...lucu jg dang zafiqah ni...blh2 dia nda pasan aku....mencari kunun dia...tarang berdepan ja kmi tu...mau ckp aku kurus...hmmm nda rasanya...mau dtmbh kali degree spek mu tu aaa zaf...hahaha...jdi aku bwalah dia jln2 dkt sungei wang tu...sja ja bawa dia masuk sna tu...amu bgi sesat2...biar dia paning2...mmg hbislah ku kenakan dia...dia first time kan jln2 sna....nah aku bgi men2 lah.....sabar ko aaaa zaf....ndapa klu aku pg mesir nanti ko balas dendamlah cukup2 aaa....hahahaha.....

pas ja kmi jlan2 tu aku bwa dia pg mkn....paning2 lgi kunun cri tmpt makan...mula2 kepci kunun...skli tgk ramai org...laju ja ni c zaf mau kena blanja...tarang2 birthday ku...patut dialah blnja kan...ni tblik aku pla...hahaha...nasib lah aku tuuuuttt ma ko ni...hahahaahah....menghormati tetamu bah org bilangkan...hahahah.....jdi last2 tnmpk mcd...nah czaf lagi gila makan mcd d mesir...jdi aku bwalah dia mkn sna.....smbil2 mkn tu aku bgilah dia bcalling with my wife....berketawaan dorang....ntah apalah dorang ngumpat tu...apa nda guna bahasa dorang...aku pun nda paham...join2 jalah ktawa....ktawa lgi bkn alang2 ...mcm tmpt itu japikah yg punya...hahahahah



jdi last skli tu....mau bliklah sdh ni..aku pg antar dia dpn hotel...mesti hantar tu...tnggjwab terhadap ank dara org...mun hilang mati ku kena tatak nanti oleh beliaunya...hahahah...tp sblum tu kmi nampak lah org buat pertunjukkan...ada org emas pastu asa ular ma monyet...aku kira mau snap2 ja bah ular ma mnyt tu...skli dia minta duit...aku bgi msuklah sringgt...skli dia suruh aku bgmbr ma mnyet tu...jdi ku bgmbrlah dgn monyet tu..dia bgi plhan gmbr ma apa...aku pilihlah mnyet...ular bikin gali tau...hahahah...skli hbislah ni...aku ingt hbis lah sdh ni..rupanya dia suruh byr lagi...adei sdhlah 10 rgt...free2 duit ku terbang..jahanam punya cina..mati ko nanti...hahahah



last tu ku antarlah miss japikah ni.....aku pun direct blik...jam brp sdh tu......tkt lmbt smpaikan...skli tem nek ktm tu...adui punya ramai org...mcm sardin bah org bilang...sempit ni...paksalah.....skli dlm tu adalah mamat mcm pakistan ni...tiba2 dia bawa bcrtalah ma pompuan yg blh ku gelar makcik sblh ku ni....org putihlah...jdi ku dgrlah dorang cita2.laki tu bilang malaysian ni bgs rakyatnya...aku sukunglah.tp yg ku nda puas ati tem berhenti dkt stu station...adalh pla org buat hal...bersesak2...trus mcm rasa malu lah...kan dia ckp bgs rkyt malaysia ni...skli tgk nah nmpk dpn2 mata dia...budu btl bdk2 tu mcm ku mau antam ja..jdi dorang cita2 tu,ku tgk dorang snyum2lah..snyumlah ..kan stu sdekah tu...kira aku join dorang berceritalah...tp snyum2 ja....nda tau apa mau dckp kan...skli makcik ni tiba2 dia bawa aku bercerita...tp speaking owang putihlah dia...adei tpaksa jualah keluarkan kehebatan ku speaking...dia tnya2lah mau pg mana...ku bilang bangi...trus dia tnya lgi student kah keja..ku bgtaulah student...rupanya dia tu lecturer...tp tgk gaya dia mmg mcm lecturer lah...tp syukur bkn lecturer kuis lah...hahaha..bkas lecturer uia...mcm2lah lagi kmi cita...mls ku cita cni...hahahaha

syukurlah slamat smpai juaku akhirnya ke kolej ku yg indah nan mahal ni...hahahaah.....first time jualah ku turun kl sorang2 ni..brjaya jualah ku akhirnya...yes..yes...hahahah...jdi to japikah.thanks ah jln2 with me....nanti jln lgi kita ah...hahaha...owh thanks adiah ah...biar pun cutekan....aku ttp menghargainya...hahahahaha....

Sabtu, 4 Julai 2009

Meronda kl....hahaha

ni jalah gmbr yg ku dpt ambil untuk diriku sendiri...hahahaha


Happy Birthday Myspace Comments



hahahaha......saja ja ni menghilangkan keboringan.....cuti midterm bah skrg ni...nah nda blik lgi...maka bermulalah zaman keboringan dlm diriku ni...hahahahaha.......kelmarin merupakan ari tua bagi ku....hahahaha...mal mat ari jdi aaaa.....smga pnjg umurlah mal...moga ko bhgia dsamping kuarga n tuuttt kolah...hahahaha...brjaya dlm apa jua....apa lgi aaaa...smua2lah aa...cpt kawin...oooppsss......its too early k..insya,allah...hahahah...kasian jua ku ni....ucapan birthday untuk diri sndiri bh...hahahahaa.......

bikin herankan...tajuk meronda...tp cita len..sahlah mimang ko dlm keboringan mal...hahahhaha...tp mmg ada kaitanlah...aku mau cita aku jln aritu minggu lalu ari jumaat mlm....hehehe....punya lama bru mau citakan...hahahaha...teda masa bah tu yg lmbt mau cita...heheh......mlm jumaat aritu aku n rakan sabah ku n beberapa bdk kurau plan mau pg DOWNTOWN....mgkn ada yg nda taukan mana tu tmpt...dia mcm underground bah...tp bkn undergroundlah....dia atas cikit dri underground...dia bawah bandar....hahahahah....nda bah nama tmpt bah tu...tmpt tu ada pasar mlm tem tgh2 mlm... jdi dorang bawalah aku...aku pun join lah...bila lgi mau ikutkan..mau jg tau tmpt2 cni ni....jdi aku ikutlah....dorang ni pun semua berduit tem tu..bru kluar ptptn ...nah smua mcm ank rajalh...hahahahah....jdi awl2 lgi dorang pg sewa kreta...2 buah kreta...namanya sewa phm2lah kan...mesti usin pun kluarkan.....hahahaah.....jdi jalan lah kmi ni dlm jam 113o gtu....

kira jauh jua pg sna tu.....dia dkt2 kl sdh..area cheras nda silap...jdi smpai sna mmg ramai orglah...heran jg ku org kl ni nda pndi tidur...pg kli bru dorang tidurkan....species apa dorang ni aaaa....hahahah...(ceh ckp org dia sndiri tu nda jg tido...hahahahaha)....

pendek crita....smua pun pg sna membeli belah kan...smua berduit ni...nah apa lgi....aku ndalah...byklah ptptn aku....kurik2 dbank byk ni kluar...dlm 2 juta gtu...hahahahaha.......mula2 tu ku round2lah dulu...liat apa yg mau dbli kan....byk jg ni barang2 nya djual...kasut,baju...apa lgi tudung...(ehem to my kakak2 drmh....jan jeles aaaa.....hahahahah)

mari bernyanyi


jdi aku round kli ke2 adalah ku bli cikit selipar n bju...mls ku bli byk2..lgpun teda yg menarik hati...bli ni pun sja2 ja bli....memenuhi syarat tujuan dtg...hahahaha...masa tem jln2 membeli belah tu aku sempat lgilah tgk org buat perform...alah yg nyanyi jln2 tu...smart jualah dia nyanyi...pastu ada lgi bhgian len yg sdiakan tmpt karaoke terbuka...nah apa lgi melalak lah suara ayam apa lgi itik...mcm2lah sora hewan dgr ni...ktawa ja klu dgr...hahahahha


mari mlepak..muka tahan ngantuk smua..hahaha


pas ja kmi dri sna tu..kmi minum jap..pas minum tu kmi smua pg melepak di padang merdeka....dlm jam 2 kah 3 pagi tu..bah mcm juakan...mau blik hostel bkn dpt masuk tem2 gtu...jam 5 gtu bru blh masuk...tu yg tpaksa melepakkan dri dipadang yg luas terbentang tu...hahahah......tem kami lepak sana tu...ada event besoknya....apa ni SATU MALAYSIA...alahhh yg cnajib buat tu...ada2 ja najib ni...aku mau liat berkesan kah jg ni..klu nda siap ko najib ...ku butakkan kepala mu nanti...hahaha....jahat aku nikan nda hormat pemimpin....hahahahah...
gaya2 menghilangkan masa...hahaha


tem dsna tu kmi lepak2 jalah....kasi hbis masa....ada yg tido....ada yg baca surat khabr...yg kami mcm nda besakan klu aku..apa lgi bgmbr jalah kerja ku..hahaha........byk jualah bergambar...tp gmbr ku kurang..apa nda aku yg gmbr dorang...nda guna dorang ni....hahahaha...kira2 jam 6 gtu...bliklah kmi..tp tiba2 salah sorang dri kami tu laparlah pla...jdi singgah lagi kejap minum2....

smpai hostel dlm 630 nda silap...nda mata merah2 sdh...sdhlah pgi nya jam 9 gtu..aku ada kokurikulum...matai.....aku mula2 tu nda mau tido...skli ttdo jua...skli bgn 915 nda silap...nah kelam kabutlah..nasib jg masuk kuliah tem tu.kuliah pun lmbt start..dji selamatlah...hehehe...tapi mau tau mata,mata bru bgn...hahahaha

jdi tu jalah....pasni ku cita lgi pasal ku round2 dgn my pren yg sorang ni lgi k....

Khamis, 25 Jun 2009

Mari jumpa Anwar Ibrahim...

ni jalah yg ku dpt gmbr..buruk ni


Waduh....waduh gawat tau tajuk ku ni kali..blh kena tangkap ni aku oleh najib...hahahahahah....

23 ari bln bru2 ni....Anwar dtg pg tmpt gue blajar ni...dia mau bgi ceramah ilmu lah...nda taulah apa motif dia sbnrnyakn....tajuk ceramah dia tu nda silap ku ada prkataan perubahan lah....aku pun lupa sdh...hahahaha.......smgt jglah mau tgk ceramah org nikan...bkn kita mau sknglah....tp blm pernah nmpk dia dpn2 bckp...jdi smgtlah mau tgkkan....hahahahhaha....tp banding dia dgn tu pm kita sapa tu awang najib tu bah....hahahaha...aku lbh suka anwarlah....pasal apa....lu pikir lah sndiri..hahahahaha.......(MINTA MAAF KEPADA PENYOKONG2 NAJIB AH...BKN MAU KASI BURUK DIA..TP MMG BURUK PUN DIA TU...HAHAHAHAH)


jdi ceramah dia tu mula start 9 mlm..pas isyak gtulah...jdi awl lagi ku ready2 ni...smgtkan...aku nek lah ni pg blik kawan senegri ku....skli tgk dorang pun blm mandi...adei....mau jln sorang2 ...mls pla...dji tunggu jalah ank ni bersiap...skli smpai sna....aduiiinnnnaaaaa punya ramai itu org....mau penuh stu dewan tu...bkn mau lgi..mmg penuh pun...perempun lgilah...hmpir su dwn tu dorang sapu....laki stu baris ja kali...yg len smua datas...jdi aku sma kawn ku ni pun nek lah atas...mmg ramai lah....dpt jglah tgk anuar tp yg nda sioknya jauh bos......sma dia punya sound punya buruk..lngsng nda dgr bah...apa lah tukan..aku dtg sna mau dgr jg pa dia mau ckp....tp ni lngsng teda pa2 ddgr...jdi aku sma kawn ku tu..skjp jalah dsna....dlm sejam gtu..blik lah kmi..tp puas atilah tjumpa jgkan dia tu wlpun ku anuar dpn2....mantap jglah ceramah tu wlpun ku nda dgr...hahahaha.....tp yg pentingnya mmglah kluar isu politik kan....msthl nda msk...slh stu aku mau dgr ni pun..aku mau dgr dia ada masukkan soal pilitk kah jg dlm ceramah ni..skli tgk ada jg...nda miss bah kan...dji agenda utama tu...hahahaha



aaa stu yg ku respect jg dgn pakcik anuar ni....dia bgi cermah siap bgi dalil bos...mmg byklah dia bgi dalil..mmg pandai berkata2 lah dia mlm tu.....cuba kita bandingkan dgn najib...????klu dia bagi ucapankah apakah ...adakah dalil????hmmmmmm?????rasanya ada jg...tp cikitlah...ada pun mmg sdh ttulis dlm teks dia tu...hahahah....nda taulah anuar ni...mgkn awl2 lagi sdh dia berabis mengapal...hahahahahahaha

klah itu jalah...tgk aku nda berpihak kepada sapa2 kan...aku berada d tengah2....jdi aku nda sokong sapa2...aku pemerhati ja..nanti klu ckp mklmt sdh..aku buatlah parti baru...buat parti muda mudi indie..compom ramai undi tu...hahahaha...klah tu ja...

Rabu, 24 Jun 2009

presentations

HAHAHAHHAHAHAH......!!!!!

saja ja simpan tajuk ni.....nada crita kan...tp boring tahap gila ni..jdi ku citalah mengenai tjuk yg tertera datas.....cewah...hahahaha...

ari selasa baru2 ni aku n 2 org lagi kawan ku...stu grouplah ...kmi buat presentation....ni kira asignment tuk subjek pengajian islam ku lah....arap2 ok...3 jam kredit tu....cepat2 kasi doa aku supaya markah tinggi...aminnnn.....hahahahahaha....

jdi petang tu jam 2 gtu....bermulalah kelas tutorial kmi...berdebar2 jg ni...tp buat maintain jalah..apa guna pengalaman mengajar 3 bulan kan..jdi masa nilah mau tunjuk kehebatan menerangkan....hahahahah....


tp mula2 tu kira lega jualah cikit..puan tu nda direct2 suruh kmi buat presentation....syukurlah..nda jua berpeluh2 kan..sdhlah tmpt aku bljar ni memerlukan kekuatan dan keazaman yg tinggi...bah paksa merentas padang lagi...nah perlu jua kekuatan dan keazaman tukan...klu teda susah jg tukan...hahahahaha.....jdi pas puan tu bagi terang2...nah smpailah turn kami untuk membentang...sblum tu mau tau berdegup2 jantung ni...bkn dgr btl apa yg puan terangkan..pikir apa yg mau dckp tem bentang adalah...hahahahah...

jdi mula lah sesi pembentangan...nervous ni...apa nda org pertama bentangkan..hahahaha...nda tau apa mau dckp ni mula2..tp aku antam ja....jdi aku perkenalkan lah ahli2 kumpulan ku..alahhh mcm besa slalu org buat pembentangan tu...tp aku buat lawak lagi lah...spya bagi ilang nervous aku n kawan2 tu kan...berjaya lah jg ku bgi ktawa dorang..hahahaha..syabbas bete....hahahahaha.....

pendekkan crita aku bentanglah.....tp aku nda puas atilah sma bahan yg ku bentang ni..kwn ku yg buat ni....nah bdk sekor ni pun mcm org kuat politik jua...pasal black metal blh2 dia bagi msk faktor pemimpin...masuk kah tu klu korang pikir???mcm nda masukkan...haiyaaaa...faktor kawan ma media massa nda pla dia bgi masuk...heran pla ku tau...nasiblah aku sdh prepair awl...ku bgi masuklah isi2 tmbhn yg ku buat...lagi relevan lagi dri dia...hahahahaha...

hbis ja aku bentang next kawan aku dri klate....aduina kluar bhsa dia bos...tp luculah cara dia bckp tu...mcm org berceramah pun ada...hahahaha...tp mula2 mmg siok lah..tp lama2 mcm boring ni...tlampau lama dia bckp...lmbt btl ni..btl2 lah bah mcm org politik berceramah tu...hahahahah.....lgistu ku lucukan tgk tgn sblh kanannya..begegar ni...aku yg sblh...ktwa2 ja...hahahah..jahat kan aku ni malar mguluk org...cuba tumbuk dulu ku ni...hahahaha

trus last skli kawan ku yg agak hyper active cikit ni...dri kedah....namanya nabil lu pikir lah sndiri...hahahah....nah dia bgi penerangan mcm org berceramah lah jua..kira aku jalah len mcm lecturer...ceh tembirang,....hahahah...tp btllah ada kwn2 ckp mcm lecturer ni bckp..kambang jualah...hahahahahha.....

hbis ja pembentangan tu...puan tu bgi pendapatlah mengenai pembentangan kmi tu..syukur alhamdulillah ok lah dia bilang...masing2 dgn cara tsndiri membentangkan...YAHHHOOOO!!!!!!!!!!!!!.....................kira dpujilah pembentangan kmi aritu ..smpai lebih masa bah...hahahah...terorkan...hahahaha....pasni mau bgi mantap lagilah cara bentang...biar pengsan dorang dgr...ahahahaha.....

jdi tu jalah ku mau crta...lambt ku update ni patut minggu lalu lgi...tp byk btl halangan mau publish jdi bru arini dpt publish...k arios...

(pasni mgkn puan suruh bentang lagi...bab terbaikkan..arap2 lah ada lgi lebih baik dri kami..nda jg susah2 mau cri bahan...hahahahahaha)

Jumaat, 5 Jun 2009

happy birthday 50th

happy birthday to you...
happy birthday to you...
happy birthday to you my luvly mama...
happy birthday to you.....

slamat ari jdi...
slamat ari jadi....
slamat ari jdi mama....
slamat hari jdi....

allah selamatkan kmu...
allah selamatkan kmu...
allah selamatkan mamaku..
allah selamatkan kmu...jeng2...

Happy Birthday Myspace Comments

pic me with my mother at 1 borneo..lama sdh ni..hehehe


kelmarin bersamaan 4 haribln 6 2009 ialah birthday mama ku yg ke5o...tp taun ni nda dpt celebrate ramai2lah....clebrate jarak jauh ja...hehehe.....tp ndapalah pagi tem birthday mama ku tu aku sdh wishlah....hehehe....ptt kelmarin lgi ku update ni tp ada class jdi nda sempatlah bgi hbis...hehehe....phm2 lah pnjg mau menaip kan...hahahaha

aku doakan smga mama ku dpnjgkan umur ...dmrhkan rezeki..pastu dberikan kesihatan yg bek...amin.....gmbr nda ku sempat edit tau...jdi gmbr ni jalah yg ku curik dri fs ku sndiri...hahahahaha....

hadiah apa patut ku bgi sma mama ku ni ah?????...cuba bgi cdgn dlu...paning ni..nda taulah dorang kakak ku bgi apa....ntah2 tudung or ken ja dorang bli...blik2 tu ja dbgi...panuh kali almari sdh dgn tudung n ken...ntah2 kakak ku yg sndiri pki blik....hahahahaha.....

jdi tu jalah....minggu ni class mcm besa...pastu ada penambahan assignment lgi.assingment tuk teknologi..it lah short form dia..hahahah..tp senang lah...buat biodata diri ja...pastu antar pki email....teda jg kluar budget kan....bgs lucturer ni..ndapa2 nanti ku blanja mkn gula2 ah...(klu lecturer baca ni mampus aku...hahahaahahaha)

so thats all jalah...

Selasa, 2 Jun 2009

indie.indie.indie

Animated Pictures Myspace Comments

hmmmm......aritu aku penah ckp kan mau letak lagu2 indie...memandangkan skrg ni smua bdk2 yg bdarah muda ni gila indie...so aku dgn murah hatinya memberikanlah korang lagu aaa.......tp stu ja nasihat ku jan jdi hindi sdh aaa...hahahahahah....mgkn lagu2 ni ada dpasaran sdh or msh lgi mencari2 mau kluar...jdi download ja aaaa......ada sasuka ku simpan cni..band indie dri sabah...yg len tu aku pun nda tau dri mana...hahahaha....bah download ja k...arios...mau class dlu..hahaha..

Isnin, 1 Jun 2009

hmmm...............

antara genk2 stu kos sma aku


apa mau tulis aaaa.........blank ni bab minggu lalu byk class sdh...hahahah....rasain lah...minggu sblum ni rileks jakan...nah skli class ambik lah....penat eh...mana mau mencari class...pastu ada class yg cancel lah....penat2 mencari bilik sklinya cancel lah pla...adei penat eh...tp ndapalah dugaan bljar tukan....lgpun kurang jglah lemak dbdn ku ni...hahahhhhahah..........

apa lgi aaa....pastu pasal assignment pla....2 subjek sdh bgi assignment minggu lalu...yg first fuh power genk assignment dia..bkn alang2 org bilang...slalu buat mcm folio tukan..yg ini nda....dia suruh buat kerja sukarelawan...nah skli lgi padan mua mu...hahahaha......dia suruh buat group pastu cri satu bdn amal..pastu ko buat lah apa yg patut sna...berenangkah ,melompatkah. janji sukarela namanya....hahahaha.....jdi lecturer sdh senarai lah bdn2 amal yg patut dbuat.jdi aku ma 3 org ahli kumpulan ku yg ku rasakan smuanya alim2 aku ja mcm sot2 cikit ...hahaha...kmi pilih tuk menjadi sukarelawan amal palestine....allah huakhbar......mari kita bjihad!!!!hahaha...
( ko ni ktwa lgi mal...ishk2 jihad tu...))))...tempoh asigment tu lama lah smpai hujung bln 7 ...lama lama jg...mau buat nya butak jg kepala ni memikir...hahhaha.....insya,allah dpt buat ni...partner pun kira blh dharapkan...hahahaha....

pastu second asigment pla ada dua, satu asignment yg besa n stu lgi presentation.....
jid buat group lgi..mula2 tu aku group ma sorang ni...tp mcm len pla rasa ku kan...mcm nda ngam ni....lgpun tem tu blum bgi class kan...jdi yg dia ni mau pg class b...yg aku sdh tulis nama dlm class a..mana ku mau tukar....bab adalah sbb2 tertentu...hahahahah......jdi trus ku tukrlah group ma ada 2 org bdk ni...bdk klate sorang tu genk...adede ckpnya kelat btl genk...ssh mau paham...hahha..tp lantak lah...janji kerja aku beres......tp ku rasa assigment aku mau buat sndirilah..biarlah presentation bgroup...

ari minggu pla....aku teda pg mana2...duk dbilik ja....kawn serumah ramai yg blik...punya boring genk...jdi aku pun memanjangkan kaki ku kebilik kwn ku yg senegri dgn ku...siok lagi cikit...dpt jg ckp bhsa sndirikan.....dri ckp bhsa org len ...bkulut lidah genk...gagaga...kepada yg nda tau bkulut tu apa..mari cikgu buka class blik yer...hahahahaha....bkulut tu bermaksud berbelit lah gtu kiranya.....klu mau tau lgi cek lah dkamus yg berada dpasaran skrg ni k...hahahaha,.....
jdi sbtu ahad tu aku byk kan tgk movielah dlm latop...boringkan jdi layanlah....hahahahahahah......mcm2 ku tkg eh xmen lah...fast n firious lah....byk lgilah...mau buta ja mata ni menengok movie tu....hahahahhahahah.......

jdi tu jalah ku mau cita.........nanti lagi klu idea aku tulis k...hahahahaha...


Khamis, 21 Mei 2009

dunia baru!!!!!

Cartoons Myspace Comments


waaaaaaa......trasa mcm lama sdh aku nda on9 tau...tarang2 baru seminggu ja pun....hahahaaahaha...klu tgk dr tajuk mcm len jakan......aku pg dunia mana jg ni??adakah dunia bru aaaaa....??dunia akhirt kali kan?uish blum cukp amal lagi ni....byk lgi ku mau cri dbumi ni..hahahaahahaha......

aku sbenarnya kira berhijrah lah kesesuatu tempat....tp ndalah jauh btl seberang laut cina slatan ja pun...hahahahaah....mau tau dmana????....lu pikirlah sndiri...buat apa ku pg cni??lu pikirlah sndiri.....hahahaaahahaha.............overall dcni oklah ...cuma mula2 tu agak len jglah...aku bhadapan dgn situasi yg agak berbeza dgn negeri kelahiran ku.....bes lagi sabah bah banding dcni ni..hahahahahaha....mana ku bhdapan dgn pelbagai jnis org yg dtg pelbgai negri...bhsa pun paham2 lah....nah mcm2 bhsa ku jumpa cni ni....paning eh mau paham...nasib julah expert dlm bhsa2 dorang ni..hahaahhahaahah.......tp pling ku pening bhsa kelate....gila eh payah mau paham...sdhlah stu blik dgn bdk dri sna...nah ambik mu...nasib jglah kwn sblik ku tu ok bhsa dia..nda dia kasi kuar smualah bhasa pure klate dia tu..klu nda pingsan ku mau kasi paham...hahahaahahaha...

pasal masa lgilah ku kena biasakan dcni ni...len ni ....klu dsabah jam 5-530 gtu gelap2 sdhkan..klu dcni masih terang genk..subuh lgilah...bgn2 jam 5 subuh pun msh gelap..hahahaahaha...apa lgi aaaa.....byk lgilah ku kena biasakn diri dcni ni....cara berentraksi lg,mau cri kwn yg ok2 lgi.bjauhan dgn kuarga lgi...skrg jaranglah blik dulu minggu2...hahaahah.....mcm2 lgilah...tp buat masa skrg aku mantainlh..besa sdhkan...hahaahahaa...

cita bab plajar bru nikan comfirm lah ada orentasikan....duh punya mlsku genk..kena orentasi lik...slalu aku yg orentasi org...ni bblik lgi kena orntasi...hahahahaha...entamlah....tp gla lah orentasi ni...mmboringkan gila..dgr ceramah ma taklimat ja 24 jam...nek pning genk dgr cramah ja...sdhlah mandi pun nda dbgi...gila bau masyam genk...hahahaha...bygkan lah stu kli ja dia bgi mandi.....pagi ja mandi....ptg nda lh mandi, direct pg program..dorang tkt org escapelah tu...apalah....pastu ada aktiviti jejak kampus namanya...tu lagi mmg jahanam lah...tp siok...lari2..hahaha..pastu ada stu explore race namanya...ada stu ck point tu ulat bulu namanya...adei punya susah dia pnya arahan dia minta kmi buat barisan ulat bulu.duduk dulu pastu letakkai dkt pinggang kawn..lpastu mengensotlah mcm ulat bulu tu..pnya payh genk..mau lengguh ja tgn ni...tp yg ku lucu n kesian lh..kwn ku yg depan tulah..dia kuruskan...aku sdhlah agak berisi orngya...haahaha...nah apalgi susah lah dia....comfirm skit tu bdnnya...hahahahaha

apa lgi best aaaaaaa.....aku rasa teda ooo.....boring adalah....tp siok laa banding dgr ceramah 24 jam...klu masuk nda pa...ni kluar dri tlinga bos....hahahahah......ari ahad tu aku merdeka sdh..yahooooo............bebas sdh dri kena orentasi...hehehe....tp last day tu pun memboringkan...ckp dlm jadual hbs tgh ari..skli tgk mau jg petang hbis nya...nasib jglah enjoy2 program dia aritu....sioklah merdeka tp besoknya start sdh kuliah....ndapalah.....best lgi pg kuliah....hahahahhaha......jdi keesokan arinya aku dgn penuh semangat bgn awl,hahahahah....dgn semangat yg bekobar2...inilah barisan kita...yg iklhas berjuang.....siap lagu lgi....hahahahahaha....tp skli pg kuliah....mmg payah lah mula2 tu..pening2 ni....bah apa nda jadual klass pun nda tau lgi...nah apa lgi awl2 tu berjogging sdh mencari jadual waktu...hbis stu bgunan tu dcari ...teda jg...rupa2nya bru kuar jdual tu...hahahah...tp tu pun bru kena bgi tau stu subjek.....mula2 masuk klass tu mmg mcm tkt2lah..tgk lecturer mcm ganas ja.....lgistu tkt dia speaking arab trus.,..aku sdh lah ko dlm arab ni....hahahaha...tp skli tgk oklah jua....lawak2 jua lectrer tu...skli sesi kenal mengenal dirilah.,..smpailah turn aku...jdi ku bgtau lah smua nama asalkan....skli masa mau duduk tu...dia suruh bgn blik...blum hbis pertanyaan nya...skli kuar genk bhsa arabnya....nah binggung2 ku jwb..nasib lah ku phm2 juakan ...jdi jwb dgn spontanlah...syukur jua btl...smua menengok genk...bah aku first2 kena tnya dlm arab....kambang jualah kena ckp teror arab....tarang2 mau tau arab....hahahahahahaha

skli besoknya....masih lagi nda tau jadual...skli pg kuliah tgk dia punya notis...kos aku teda klass.....dlm jadual tu smua kosong....hahahaha....gmbira adalah jua...tp boring pun ada....teda pa2 mau dbuatkan...tido jalah...tp yg ku mls cubalah bgtau awl2 kan minggu ni teda classkah apakah...ni langsng teda mau bgtau...nah sapa nda binggung2..jdi paksalah aku awl2 pgi bgn pg kuliah cek jadual...tkt2 ada prubahan ....tp skli tgk sma jg teda...jdi aku melepaklah dcc kuis ni....ilang julah boringkan...hahaah

aku rasa tu jalah ku mau crita ni kli...hehehe.,..kpd sapa2 yg tertanya2 aku dmana kah ni...blh lah mengantar sms ke no yg sdh dsdiakan....crilah dsekitar blog ku ni klu ada...klu teda mksdnya tedalah tu....hahahahah.....owh ya gmbr aku blum dpt upload lgi..insya,allah nanti ku upload lah aaaaa.....tu pun klu rjin...hahahaha...k arios....

Khamis, 7 Mei 2009

mp3 lagi !!!!

DOWNLOAD LAH YER...gue dlm brp arini amat pemurah sekali untuk memasukkan mp3 ni..napa tu aaaa???taubat kli sdhkan..hahahahahaha..jdi download lah ah..ada aizat kau dan aku versi acoustic pnya..payah tu mau cri...blum lgi org dpt tu...pastu lagu yuna acoustic dkt rmh ku..dia melawat pla pg rmh ku tiba2..heran sa pla tau..trus dia nyanyikan untuk aku pla..punya tkjut ku...tharu gue...hahahha...blh dpercyakah mamat sekor ni aaaa..layan jalah aaaa..hahahaha
so download lah aaaa...nanti next episode pnya klu ada masa gue mau bgi masuk lagu indie lah..so nantikan kemunculannya k..hahaha

zwani.com myspace graphic comments

.............................
..............................
..............................
.............................
...................



zwani.com myspace graphic comments


k download ja ah..click ja lagu2 tu k....slamt mendownload smua..

Rabu, 6 Mei 2009

Apa yaaaaa?????

Apaaaaa aaaaaa aku mau cita.....teda tau...lupa gue apa mau cita...aduh aku ilang ingatan sdh tau...mcm mana ni aa...ada sapa blh bantu aku untuk kembalikan memori ku ni....tolong....!!!!!!hahahahahaahahahahaha

teda crta ni tau...sms ma tuuutttt pun teda cita...payah btl mau mengurik utak ni kasi kuar cita....minggu ni gue teda buat pa2...mcm biasalah duduk rmh ja..

bgn pagi ....

gosok gigi..

cuci muka

dan tido blik..hahahahaha....

jadi supir adik pg skul...pastu round2 kedai kasi hbis minyak kreta...hahahaha....ari isnin gue pg kasi bersih2 rmh sewa sma kakak n org gaji..pg bakar2 smpah..waduh byk btl mjlh ma buku2...hbs bau asap kami sna tu..hahahaha...

tiba2 pla dtg gila gue tem tu...ada ank ptung mr bean adik ku pnya..tp nda guna sdh...mau bkr tp syg plakan...jdi kegilaan dtg melanda..gue pg ikat dpokok durian..hahahaha....bikin kasi tkt2 org..hahaha...pastu gue letak lgi tlpn rmh yg nda guna sna...mcm public fon pla..hahahaha....mmg ssh klu org jdi gila sdh ni...nauzubillah..hahahaha

pastu keesokan arinya...gue buat sngkr untuk kucing lgi..tp blum siap lgi..apa nda malar bpikir mau buat...tp buatnya lmbt..hahahhah

ari rabunya pla gue kakak n kazen pg kk..bli brng tuk knduri ...gue pla pg cri sluar..tp nda jg jumpa...hahahaha

ari sabtunya pla kenduri gunting rmbut anak buahku n trus doa slamat tuk aku yg mau berangkatlah ni lahhh....mau pg mana tu aaaa????hahaahah....penat lah aritu

pastu ahadnya jalan lgi pg kk...mau cri suar...ni kli jumpalah...yg murah ja nda pyh mahal2..hahaha...kakak ku pg jumpa tutttt dia...kazen pla mau pg audition pilih kasih kunun...tp nda jdi bab syarat mendaftarnya mesti bli reload i talk nda slp..bgs bli reload sndirikan...lgi bgs...hahahaaha.....

so tu jalah yg ku buat pada minggu lalu...hahahahaha

pastu apa lagi aaaa...................

owh ya yg gue ttarik brta this week is about SELESMA BABI or nama sedapnya VIRUS H1N1...hahahaha..padan muka...rasainlah sapa yg makan babi tu...allah mau kasi tgk tu...tulah akibtnya klu kita mkn benda haram2 ni...tp bikin tkt jgkan....mana tau merebak kengra kita...nauzubillah...byk2 lah kita bdoa agar wabak ni nda smpai kecni ah,...respect jglah dgn tindakan bjaga2 n pencegahan awl yg berkenaan kan...klu lmbt dcegah tkt nanti mcm selesma burung plakn..serius wabak ni..mrbhya jg..klu lmbt dcegah makin merebaklah crtanya...skrg ni pun makin meningkat sdh blgn mangsa wabak ni..so kepada yg nmpk babi berkeliaran tu..timbak jalah...hahahaha...yg penternak2 babi tu..siap sdia lah tkena hingus babi tu...hahahahhaa..sma janlah jln2 pg luar ngra skrg ni...bhya genk..sma pyh bertutup ja mulut....bgs pki bju mcm sheikh muzafar pg angkasa lepas tu truskan...aaaa brulah...mcm alien trus kita..hahahahaha....k tu ja...gue sbuk kblakangan ni..byk persiapan mau dbuat k.chow..

(gmbar nantilah dkasi masuk ah..tu pun klu rajin..hahaha)

Rabu, 29 April 2009

Makesweet

Lama sdh rasanya aku nda masukkan software dlm blog ku nikan..kbtlan pla tdi aku jln2 merentasi dunia internet,melihat suasana internet mcm mana...tjumpalah pla aku sftware gmbr yg blh dkatakan ok lah..aku ni pun ciplak org jg...hahahahaha....so sapa2 yg gila mau trip2 gmbr tu jdi banner iklan kah...blh lah masuk makesweet ni k..Aku test2 buat pun ok jg...blh tahan..



antara muka2 yg trip..hahahahaa

Click dcni untuk trus ke web ini dong >>(makesweet)<<


Rabu, 22 April 2009

New Mp3

Mp3 terbaru dpasaran...mgkn blum tdpt dpasaran kali...hahahaah...lekas!!!lekas!!! slagi dirimu bernyawa...hahahahha....ada jg nda baru tu....hahahahahaha


Animated Pictures Myspace Comments



AIZAT-PERGI(ost talentime) >>> ((DOWNLOAD HERE))<<<<


FAIZAL TAHIR-BENCINTA >>>((DOWNLOAD HERE))<<<<

AKIM AF7-HATIKU KAU LUKA >>((DOWNLOAD HERE))<<<

JOANNA & CO-AKU PELANGI >>>>((DOWNLOAD HERE))<<<

AKIM AF7-SATU & BURONAN CINTA>>>((DOWNLOAD HERE))


STACY-PAKAI BUANG >>>>>((DOWNLOAD HERE))<<<

PUSSYCAT DOLLS-HUSH HUSH >>((DOWNLOAD HERE))<<<


download lah aaaa.......lagu aizat siok tu....feel org bilang...hahahah....alaaaa jiwang sdh mamat sekor ni...jan layan btl ah..blh tjangkit wabak dia ni nanti....hahahaha.....tpkan napa blh ada bdk af sna tu aaaa.....adakah aku meminati af...owh tidak gue ngak minat af ooo..makin lama makin buruk af ni....transformasi lah apalah kunun...tarang2 makin buruk...bkn transformasi tu namanya..mgikut adalah....yg aku lucukan rasa2nya hadiah af taun ni mcm low cikit lah....slalu keretakan...tp ku rasa mcm taun ni pemenang dpt motor jalah..asal konsert mesti ada iklan motor transformasi tu....mesti dorang kan penaja tu...kasian delo tau bdk2 af tu...jdi mat n minah rempit lah sapa dpt tu....hahahahahah....


orait tu ja..ada lgi ...tp tungguuuuu.....!!!!hahahahahaah